Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Baños ironitza amb la postura d’ERC: “Cal amenaçar l’Estat amb seguir dins la legalitat, complir fil per randa l’estatuto i la constitución”

L’exdiputat de la CUP ha posat en dubte la postura d’ERC amb una piulada amb el seu estil irònic, després que s’hagi sabut que el Constitucional no ha acceptat l’aval de l’ICF

Redacció
Redacció 14/10/2021

L’exdiputat de la CUP, Antonio Baños, ha fet befa de la posició del Govern, després que s’hagi conegut que el Tribunal de Cuentas no ha admès l’aval de l’Institut Català de Finances que fiança els alts càrrecs del Govern independentista.

Baños ha ironitzat amb una piulada d’Esquerra Republicana que ha lamentat que “el Tribunal de Cuentas torna a carregar contra l’independentisme i embargarà desenes de famílies”. L’anticapitalista ha volgut deixar clares les discrepàncies amb ERC, aquest torn amb un to irònic.

“Cal amenaçar l’Estat amb seguir dins la legalitat, complir fil per randa l’estatuto i la constitución, donar suport al Gobierno. Fer bondat, anar a veure el Rei quan ve de visita, negociar pressupostos i esperar asseguts a la taula. Això no ho podran resistir! Cediran segur!”.

Baños ha mostrat el seu escepticisme amb l’estratègia proposada per l’executiu català i dona a entendre que, mentre es continuï “fent bondat”, l’Estat no té cap necessitat de posar-se pedres al fetge i accedir allò que el Govern exigeix. Al cap i a la fi, algú podria pensar que aquesta manera “d’amenaçar l’Estat” no sembla que provoqui gaire esglai.