Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Ayuso vol venjança i demana investigar 12 contractes del Gobierno similars al del seu germà

La presidenta de la Comunitat de Madrid declara la guerra a l’executiu de Pedro Sánchez: “Començarem a investigar tothom”

Redacció 11/03/2022
Isabel Díaz Ayuso i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez a la seu de la comunitat de Madrid aquest 21 de setembre del 2020. (Horitzontal)

“Començarem a investigar tothom”. Aquesta és l’amenaça d’Isabel Díaz Ayuso, que ha anunciat el registre d’una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció per 12 contractes del Gobierno, segons explica El País. I és que la presidenta de la Comunitat de Madrid no vol ser l’única sota sospita.

En total, els contractes de l’executiu espanyol sumen 326 milions d’euros i 14 ajudes en forma d’avals (896.000 euros) presumptament relacionats amb familiars, afins o coneguts del president. Si bé és cert que hi ha coincidències entre aquests contractes afins a Pedro Sánchez, Nadia Calviño, Salvador Illa i José Luis Ábalos, Ayuso perd credibilitat bastant la seva denúncia íntegrament en articles de premsa.

És esperable que la Fiscalia obri diligències per investigar aquest cas, com ja va fer arran de les denúncies de Más Madrid, PSOE i Podemos pels contractes de la Comunitat de Madrid. En cas que es destapin procediments irregulars, esdevindria una taca molt negre pel Gobierno “més progressita”.