Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Ayuso presideix una fundació fantasma investigada en l’operació Púnica i creada per Aguirre

|

- Publicitat -

La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, no passa una setmana sense aixecar sospites. Com revela InfoLibre, la líder del PP presideix avui dia una fundació fantasma, inactiva des de 2014, constituïda set anys abans per Esperanza Aguirre per a “reforçar” Espanya. Una entitat que, a més, va ser investigada per la Guàrdia Civil per la seva possible vinculació a la macrocausa de corrupció Púnica recentment tancada per l’Audiència Nacional i que esquitxava Aguirre de ple.

Publicitat

Es tracta de la Fundación Dos de Mayo, Nación y Libertat, un ens de caràcter públic que hauria rebut entre 2008 i 2009 més de sis milions d’euros de la ja tancada Caja Madrid. L’Executiu madrileny ha evitat donar explicacions pel fet que l’acord d’extinció de 2014 mai s’hagi ratificat, ni tampoc sobre la demanda civil que la mateixa Comunitat va presentar fa dos anys. A més, a partir de 2011, va deixar de presentar comptes.

Amb el precedent de Fundescam, la fundació que va finançar campanyes electorals d’Aguirre, el jutge va decidir demanar el 2017 dades a l’Agència Tributària (AEAT) sobre la Fundación Dos de Mayo. Es desconeix si els documents van arribar a incorporar-se a la causa, però va deixar d’aparèixer vinculada a la Púnica. Tanmateix, continua existint en l’opacitat característica del PP i presidida per la senyora Ayuso.

Et pot interessar  Ayuso, ridiculitzada a les xarxes després d'afirmar que els cognoms espanyols són menyspreats a Catalunya
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió