Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

Ayuso passa de les amenaces d’Illa

Acceptaria tancar les zones amb més de 500 casos per cada 100.000 habitants si es fa el mateix a la resta d’Estat

Redacció
Redacció 27/09/2020
El president del govern espanyol Pedro Sánchez i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

La presidenta de la Comunitat de Madrid reclama que es facin PCR a Barajas, l’AVE i altres viatges per tren, segons RTVE

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, està disposada a tancar totes les zones de Madrid amb més de 500 casos per cada 100.000 habitants, tal i com li ha aconsellat el Ministeri de Sanitat. Segons ha informat RTVE de fonts del govern autonòmic, Ayuso només acceptaria aquesta mesura, però, si se segueix el mateix criteri a la resta de municipis de tot l’Estat. A més, Madrid reclama posa també com a condició que es facin tests PCR a l’aeroport de Barajas, a l’AVE i a altres viatges per tren.

Aquest mateix dissabte el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha alertat que Madrid està “en seriós risc sanitari” i ha demanat que es revisin les decisions preses fins al moment i “escoltin la ciència”.

 

Coincidint amb l’enfrontament, el portaveu del Grup Covid-19, Emilio Bouza, ha presentat la seva dimissió només 48 hores després de ser nomenat. En una carta ha explicat que se li havia promès que hi hauria “voluntat de concòrdia política” entre els dos governs però lamenta que “en les actuals circumstàncies” el grup creat no és el seu lloc.