Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Ayuso es pregunta si el Rei firmarà els indults als presos independentistes: “El faran còmplice?”

La presidenta de la Comunitat de Madrid justifica la protesta “no en contra de res” sinó a favor d’Espanya

Redacció 13/06/2021
El líder del PP, Pablo Casado, dirigint-se a la plaça Colón amb la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde, José Luis Martínez Almeida, el 13 de juny de 2021

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha reivindicat la unitat d’Espanya, la sobirania del poble, la Constitució i es pregunta quin paper tindrà el Rei. “Què farà el rei d’Espanya a partir d’ara? Firmarà els indults? El faran còmplice d’això?”, s’ha preguntat. Entre crits de ‘presidenta’, Ayuso ha justificat la seva presència a la concentració contra els indults a la plaça de Colón de Madrid “no en contra de res” sinó a favor d’Espanya i ha posat en valor “no la foto de la Colón, sinó la de la dignitat”. Per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Sánchez roba la sobirania al poble, passant de ser un “simple inspector a ser còmplice”.

Segons Ayuso, es busca trossejar de manera “unilateral i il·legal” una part d’Espanya i pregunta al cap de l’executiu quin és el següent pas: “Què més fareu? La via escocesa? La independència? Quin és el pla següent per mantenir-se a la Moncloa?”.

 

Finalment José Luís Martínez-Almeida, alcalde de Madrid, ha reclamat els valors que han fet grans Espanya, com la Constitució, i demana a Sánchez prendre nota d’un acte de “dignitat, justícia i valors constitucionals”. Per Martínez-Almeida, el cap de l’executiu espanyol els indultarà però els espanyols “no l’indultaran a ell”.