Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Ayuso, desbocada, incrementa les ajudes a la tauromàquia: en dos anys gasta més que en els vuit anteriors

La Comunitat de Madrid ha anunciat una despesa rècord: destinarà més de set milions d’euros públics a subvencionar el sector

Redacció 22/10/2021

La setmana passada, el Govern regional de Madrid va anunciar una nova línia d’ajudes directes per als ramaders de caps de bestiar braus per valor de tres milions d’euros que, sumats als més de quatre milions que figuren en els pressupostos, suposen una despesa rècord per al sector de la tauromàquia, tal com expliquen a El Confidencial.

Es tracta de la segona línia d’ajudes directes que concedeix Isabel Díaz Ayuso als ramaders, però aquesta vegada amb uns requisits menors. D’aquesta manera, vol que les 64 explotacions de la comunitat puguin beneficiar-se, tot i que el Ministeri de Cultura només té constància de 53.

En els pressupostos de la CAM ja figuren 4,1 milions per sufragar algunes corregudes (“Extraordinaria de Beneficencia” i “Dos de Mayo”), exposicions, escoles taurines i les despeses de remodelació de la plaça de Las Ventas. En total, més de set milions d’euros que suposen un màxim en inversió pública per a una activitat que perd adeptes cada any des de fa dècades.