Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Ayuso anima a Catalunya a exercir la independència o a seguir pagant

Suprimeix els últims tres impostos propis de Madrid i contraposa la seva fiscalitat a la nostra. Ens ho diu a cara, “cornuts i pagar el beure.”

Redacció
Redacció 01/09/2021
El president del govern espanyol Pedro Sánchez i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

Ni l’acord de Rufiàn amb el govern espanyol impedeix que la presidenta de Madrid exerceixi la seva independència

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat aquest dimecres que el seu govern suprirà dels tres últims impostos propis pels quals tributaven els ciutadans madrilenys. Són el d’instal·lació de màquines d’hosteleria –que ja no s’aplica a gairebé cap comunitat-, l’impost sobre el dipòsit de residus –que estava a punt de doblar-se amb l’impost estatal- i el recàrrec de l’impost d’activitats econòmiques –que ja no s’aplicava-, de manera que “Madrid serà l’única regió d’Espanya que no tindrà impostos propis”. La presidenta de la Comunitat ha contraposat els zero impostos propis del seu territori “als 13 propis que tenen territoris com Catalunya”.

Ayuso se’n fot dels ciutadans dels Països Catalans

El seu objectiu, ha dit, és “liderar el creixement econòmic i l’ocupació a Espanya” amb la fórmula “menys impostos i menys burocràcia”. Ayuso ha promès que s’afegirà a aquestes mesures “la imminent reducció de l’IRPF” que s’aprovarà “abans de cap d’any” perquè s’apliqui al 2022.