Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Augmenta la majoria independentista segons el GESOP

ERC (33/34) guanyaria les eleccions amb JxCat (29/30) a tocar i la CUP (8/9) tocant el seu millor resultat. L’independentisme podria superar el 50% dels vots

Redacció 01/02/2020

ERC podria formar govern independentista, però també amb els Comuns i el PSC

Com passa quasi bé sempre en les darreres eleccions els números són perversos i les enquestes encara més, ja que tenen component polític. Segons l’enquesta del GESOP per la capçalera unionista El Periódico, l’independentisme guanyaria clarament fins a una forquilla de 71/73 i s’acostaria malgrat que ho intentin amagar a superar el 50% dels vots per primer cop en unes eleccions catalanes.

A les eleccions de 2017, l’independentisme va aconseguir 70 diputats amb el 47,8% i ara pronostiquen entre 70 i 73 diputats i només un 47,6% dels vots, alguna cosa amaga l’enquesta, queda clar que el 50% de vot independentista és a tocar.

Frec a frec entre ERC i JxCat malgrat que els candidats no estan definits

Segons l’enquesta i com dèiem en l’editorial d’aquesta setmana, ERC i JxCat estan obligats a entendres. Difícilment ERC amb aquests resultats farà un govern de tripartit amb els Comuns i el PSC. Si aquesta possibilitat és percebuda per la ciutadania el resultat podria ser decebedor pels republicans, tot resta molt obert i JxCat manté intactes les possibilitats de victòria, tornaran a ser unes eleccions molt emocionants.

L’unionisme no pot governar: davallada de Cs (16/17) i el PSC (22/23) que augmenta però menys del l’esperat

Els Comuns (11/12) milloren resultats però lluny de les seves previsions, el PP (5/6) no aixeca el cap i lamentablement Vox (6/7) entra a la cambra catalana.