Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Augmenta el nombre d’afiliats a Cs després de la dimissió de Rivera

Després de la patacada electoral dels taronges les passades eleccions espanyoles, el nombre d’afiliacions és vital per mantenir les seves finances

Redacció 05/12/2019
Albert Rivera, en una imatge d'arxiu

Després que Albert Rivera anunciés el passat 11 de novembre que deixava l’executiva de Ciudadanos i el seu escó com a diputat -cosa que va ocasionar també les dimissions d’altres membres del partit com Juan Carlos Girauta, José Manuel Villegas o Fernando de Páramo- al voltant de 350 persones s’han afiliat a la formació. Les afiliacions han repuntat tenint en compte que, a partir del març del 2018, van començar a caure. Concretament, en un any, Cs va perdre el 4,5% dels associats.

Ho ha avançat ‘Confidencial Digital’, que explica que fonts del partit asseguren que actualment tenen uns 32.000 afiliats. Fa tot just tres mesos, la Cadena Ser va informar que Cs comptava amb 31.000 afiliats, per tant, de setembre a desembre, mil persones s’haurien afiliat al partit. D’aquestes mil, 350 ho haurien fet després de la dimissió de Rivera, en tot just tres setmanes. Això es concreta en 650 afiliats repartits en dos mesos i mig.

Després de la patacada electoral dels taronges les passades eleccions espanyoles, el nombre d’afiliacions és vital per mantenir les seves finances. I és que el partit va perdre 47 escons i, per cada un d’aquests, també perd 21.167  euros. Gràcies a les quotes que paguen els associats cada dos mesos, Css va poder reemborsar 3.323.708 euros l’any passat, segons reflecteix la Memòria Econòmica de l’Exercici 2018.