Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

[Àudio] Els advocats dels presos denuncien que la manera del jutge de dirigir-se a ells és “vexatòria”

Els advocats dels presos polítics Àlex Solà i Andreu Van den Eynde han parlat avui a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, on han explicat que el jutge del jutjat 13 de […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 19/09/2018
Àlex Solà i Andreu Van den Eynde/ Twitter @maticatradio

Els advocats dels presos polítics Àlex Solà i Andreu Van den Eynde han parlat avui a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, on han explicat que el jutge del jutjat 13 de Barcelona es dirigeix a ells de forma “vexatòria” i han denunciat que Josep Maria Jové i Lluís Salvadó van declarar emmanillats després de ser detinguts el passat 20 de setembre tot i que “vam demanar que els traguessin les manilles”. “Ens ho van denegar”, explica Van den Eynde, que també ha declarat que “no sabem exactament quants imputats hi ha”. “30, 40 o fins i tot més. Això és com el comptador de la Marató. No saps mai quan pujarà”, ha afegit per relatar que -per exemple- “el juliol van imputar un jove que deien que havia guardat butlletes en uns palets de casa”.

D’altra banda, Solà ha assegurat que “la construcció del relat de l’Estat es va començar a construir el 2015” -després de la consulta del 9N, el 2014- i no després dels fets en la conselleria d’Economia. A més, pel que fa al judici que es preveu de cara a finals d’any contra els presos polítics, ambdós advocats han denunciat que no han rebut el sumari del cas en bones condicions (ni tan sols el tenen sencer) i, per tant, s’està vulnerant el dret a defensa. “Hi ha moltes coses que ja estan preescrites, però haurem de fer veure que hi ha un tribunal just”, ha sentenciat Solà, que també ha remarcat que “ens acusen de posar molts recursos per endarrerir el procés, però només ens n’han admès 3 de 60, i tots tenien base per ser admesos”. I Van den Eynde ha afegit que tenen clar que “el nostre horitzó és Estrasburg” després de deixar clar que “el Suprem no ha fet res i ha delegat la instrucció en dues potes: el jutjat 13 i la Guàrdia Civil”.