Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

[Àudio] El Gobierno demostra a la BBC, sense escrúpols, que Espanya no té separació de poders

Irene Lozano ha ocupat aquesta setmana espais a la premsa catalana per impulsar una campanya internacional contra l’independentisme de cara al judici de l’1-O. Però l’ex-diputada d’UPyD i ara secretària […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 01/02/2019
La secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano

Irene Lozano ha ocupat aquesta setmana espais a la premsa catalana per impulsar una campanya internacional contra l’independentisme de cara al judici de l’1-O. Però l’ex-diputada d’UPyD i ara secretària d’Estat d’Espanya Global ja havia començat a mentir en cadenes d’arreu del món fa temps.

En una entrevista del 21 de desembre -quan deia que tot estava llest per celebrar el judici al gener- a la BBC Radio 5, Lozano parlava dels presos polítics com a “líders polítics que han comès delictes penals”. Els condemnava, doncs, sense haver estat jutjats; demostrant la manca de separació de poders a l’Estat espanyol.

A l’entrevista, Lozano també admet que el judici als presos polítics “serà un repte pel sistema judicial espanyol” i diu que “a Espanya tenim un sistema judicial bastant bo”. Preguntada per les reaccions al judici de la societat catalana, Lozano afirma que no creu que “generi més empatia amb la causa independentista, ni a Espanya ni a l’estranger”.