Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Atac “catalanofòbic i feixista” a Torrelameu: “Venien organitzats i amb un objectiu clar”

L’Ajuntament de Torrelameu (la Noguera – Lleida) ha difós a les xarxes socials el que han titllat com un “atac catalanofòbic i feixista” al municipi durant aquesta matinada. Segons han […]

Redacció 18/03/2019
Encaputxats han arrencat estelades a Torrelameu/ Facebook @ajuntamenttorrelameu

L’Ajuntament de Torrelameu (la Noguera – Lleida) ha difós a les xarxes socials el que han titllat com un “atac catalanofòbic i feixista” al municipi durant aquesta matinada. Segons han explicat, “un grup d’encaputxats” s’han endut els senyals de ‘Pareu’ -“curiosament, els ‘stop’ no els han ni tocat”-, “han trencat i esquinçat les estelades que penjaven dels carrers “, “han arrencat plaques amb els noms dels presos polítics i exiliats” (s’han endut la de l’Oriol Junqueras i trencat la d’en Quim Forn), “han tret llaços grocs i cintes grogues de tot el municipi”, “han fet malbé cablejat on es penja la decoració de nadal i han trencat vuit sirgues”, “han tret els llaços i les estelades de l’arbre de la plaça”, causat “desperfectes a la façana de l’Ajuntament” i “s’han endut el cartell de l’entrada del poble on posava Municipi de la República Catalana”.

Des de les xarxes del consistori, han assegurat que “la quinzena de persones” que han perpetuat l’atac “venien organitzades i amb un objectiu clar”, ja que “han estat identificades pels Mossos d’Esquadra mentre perpetraven els mateixos actes” i “tots els identificats són de l’àrea metropolitana de Barcelona”. L’alerta al cos de policia catalana la va donar un veí i el mateix ajuntament de Torrelameu, que ha presentat una denúncia a la comissaria de Balaguer.

“Pensem que aquests actes en contra de la llibertat d’expressió i la democràcia només fan que alimentar que no ens volen com a part del seu Estat i que tot el que té a veure amb Catalunya és senyal d’atac, ja sigui el color groc, les estelades o el català. Seguirem endavant sense aturar-nos!”, han escrit a les xarxes socials des del consistori, que també ha agraït “la quantitat de mostres de suport rebudes”.