Dimecres, 7 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

Asamblea por una Escuela Bilingüe es vanta de “la fi del model de monolingüisme obligatori escolar”

L’entitat catalanòfoba amenaça amb accions “necessàries” en cas de desobediència

Agències 09/05/2022
La presidenta de l'AEB, Ana Losada, en roda de premsa Data de publicació: dimecres 30 de març del 2022, 18:58 Localització: Barcelona Autor: Blanca Blay

 L’Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB) celebra la decisió “històrica” del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de fer un ultimàtum al Govern per aplicar la sentència que imposa un 25% de castellà a l’escola catalana.

L’entitat espanyolista ha tingut la barra de reclamar als governs català i estatal “lleialtat institucional i bona fe” en l’execució de la sentència. Alhora, l’AEB ha celebrat “la fi del model de monolingüisme obligatori escolar”, després que el TSJC li hagi donat la raó en la petició d’execució forçosa de la sentència de 16 de desembre del 2020. El Govern ha considerat la resolució “aberrant” i ja ha anunciat que la recorrerà.

L’AEB ha lamentat la “voluntat de desobediència” manifestada “obertament” per la Generalitat pel que fa a l’aplicació de la sentència i la “deixadesa de funcions evident” del Ministeri d’Educació en allò que es refereix a “l’exigència del compliment”.

Alhora, l’entitat subratlla que davant els requeriments “directes i concrets” que fa la interlocutòria del TSJC difosa avui, “no hi ha més alternativa que l’obediència”, però alerta que, en cas contrari, iniciarà les “actuacions necessàries” per “exigir les responsabilitats legals” que es poguessin derivar de la “desobediència a les ordres judicials”.

Finalment, l’AEB considera que la decisió del TSJC “ha de servir” per “obrir un nou període de convivència i diàleg” a Catalunya, amb l’objectiu “d’aconseguir” un sistema educatiu “respectuós amb els drets de tothom” i que garanteixi una presència “justa i equilibrada de totes les llengües oficials”.