Dilluns, 10 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

Arxiven la causa pels retuits de l’exconseller Huguet contra la secretària de l’1-O

El jutge d’instrucció número 22 de Barcelona ha decidit arxivar la causa contra l’exconseller Josep Huguet per haver repiulat una entrada de Twitter en què es feien públiques dades i […]

Avatar
Agències 22/01/2019
Josep Huguet, exconseller del Govern / ACN
El jutge d’instrucció número 22 de Barcelona ha decidit arxivar la causa contra l’exconseller Josep Huguet per haver repiulat una entrada de Twitter en què es feien públiques dades i una fotografia de la secretària judicial que investigava els preparatius de l’1-O.
L’exdirigent d’ERC, que ha reaccionat a la notícia amb prudència pel fet que encara hi ha la possibilitat de presentar recurs, afirmava davant dels mitjans després d’haver prestat declaració, el 10 de gener passat, que al darrere de la denúncia hi veia “raons polítiques” i una “malvolença personal”.
Cal recordar que la repiulada d’Huguet va ser una de les 1.900 que es van fer sobre la mateixa entrada, segons subratllava ell mateix, que destacava que, en canvi, no hi havia cap més persecució judicial que la que se li feia a ell.

En concret, se l’acusava de delictes de coacció i contra l’administració. A la sortida dels jutjats, Huguet es considerava un “opinador” sense “cap poder” polític i, per tant, assegurava que no va poder influir en l’anterior govern pel que al procés independentista.

Malgrat això, segons ell la justícia sí que l’hauria considerat com a “influent” arran del missatge de Twitter esmentat, que va publicar el maig de 2018, i d’un article periodístic que hauria compartit via mail el febrer del mateix any amb Lluís Salvadó, un dels organitzadors del referèndum que va ser detingut el 20-S de 2017 durant els escorcolls al Departament d’Economia.