Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Artur Mas i Xavier Antich comparteixen reflexions i noves maneres de liderar el procés independentista

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium, Xavier Antich, i l’expresident de la Generalitat Artur Mas, han compartit reflexions i opinions sobre la situació política que travessa Catalunya en l’actualitat. Mas, que abans de les vacances de Nadal publicarà les tres noves converses del videopodcast “A favor de la política”, ha parlat amb Antich per tal de fer un diagnòstic del procés independentista i trobar noves maneres de liderar-lo. 

Publicitat

Tant Antich com Mas coincideixen a assenyalar que la situació de “bloqueig i paràl·lisi” que pateix el procés independentista no és sostenible, ja que “primen les discrepàncies entre partits que impedeixen construir coses plegats! : “No podem ser optimistes”, afirma Antich. En aquest sentit, i tenint en compte que la seva credibilitat “ha quedat malmesa perquè no hem sabut reaccionar plegats, ni hem sigut capaços de dissenyar objectius estratègics compartits“, tal com assenyala el president d’Òmnium, i que Mas comparteix, ambdós apunten que és necessari trobar “noves maneres” que permetin liderar el procés facilitant “més respecte entre els partits polítics”.

Aquestes “noves maneres”, segons Antich, impliquen trobar “nous perfils de lideratge” i posar-los al capdavant del procés, així com incorporar “noves sensibilitats que fins ara no havíem sigut prou hàbils d’incorporar-les als debats estratègics”. Sorprenentment, el president d’Òmnium apunta que la manera d’ampliar suports al procés implica “superar l’estricte perímetre independentista” i “enfortint el gran consens” pel qual “el futur de Catalunya l’acabarà decidint el poble de Catalunya per vies democràtiques”.

Respecte dels partits polítics, Antich afirma que són “fonaments legítims” en el futur del procés, tot i la seva “erosió de credibilitat”.

Reflexionant també sobre el paper de les entitats independentistes, les quals “no han de substituir l’activitat dels partits”, Antich ha assenyalat quatre objectius: que vertebrin la societat civil, que aglutinin la transversalitat del país, que siguin ponts de consens i catalitzadors per tal de continuar endavant.

Et pot interessar  Òmnium rebutja incloure els policies de l'1-O en una amnistia: "Mai pot avalar violacions de drets humans"

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió