Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Arriba la solució a la crisi del MACBA

La Diputació de Barcelona ha ofert un solar pel CAP Raval Nord que està davant del Macba i que pertany al CCCB i a la corporació, han explicat a Europa […]

Redacció 29/03/2019
Mural d'Eduardo Chillida al MACBA, 1998

La Diputació de Barcelona ha ofert un solar pel CAP Raval Nord que està davant del Macba i que pertany al CCCB i a la corporació, han explicat a Europa Press fonts de l’administració provincial.

Si les altres administracions implicades accepten la proposta, es desencallaria el desacord per la possible ubicació a la Capella de la Misericòrdia.

La Generalitat ha valorat aquest dijous “el gest i l’oferiment” de la Diputació, i ha afegit que el CCCB podria fer servir l’antic edifici del CAP del Raval per poder créixer, perquè el solar que ofereix era el lloc previst per ampliar el mateix CCCB, segons un comunicat del Govern.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha dit que aquesta nova possibilitat seria bona per a totes les parts, i ha afegit que ara l’Ajuntament de Barcelona “ha de fer el seu plantejament urbanístic” i traslladar una resposta en la propera reunió.

Per a la consellera de Salut, Alba Vergés, cal fer possible entre tots aquesta alternativa, perquè “és una urgència davant la situació de bloqueig”.

I la nova titular de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha dit que el seu departament farà tot el possible per “facilitar i intentar solucionar” aquest bloqueig.

 

La reacció d’Esquerra

Esquerra Republicana ha celebrat l’acord sobre l’emplaçament del CAP del Raval al qual han arribat Govern i Diputació de Barcelona, en virtut del qual el MACBA s’ampliaria a la Capella de la Misericòrdia, el CAP es faria a un solar del costat del MACBA cedit per la Diputació i la seu actual del centre mèdic acolliria una ampliació del CCCB. Els republicans afirmen que l’acord ha estat fruit de “setmanes de treball” i subratllen que “no s’entendria” que l’Ajuntament no acceptés la proposta. El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona també posa de manifesta que el Departament de Salut considera “idoni” l’emplaçament, que permetria tenir un edifici nou sense limitacions arquitectòniques.

Finalment, ERC ha recordat que va impulsar la proposició per instar l’Ajuntament a iniciar les negociacions amb la Diputació per la cessió d’aquest espai, i que aquesta proposició va ser aprovada “per majoria”.