Dimecres, 8 de febrer de 2023 - Edició 1658
La República

Aragonès demana celeritat al TSJC i alerta d’una operació d’estat perquè les eleccions siguin el 14-F

Troba sospitós que Illa no digui res com a ministre sobre el risc sanitari de votar al febrer i apunta que sembla que “el PSC assenyala i uns altres fan la feina”

Agències 22/01/2021
Pere Aragonès, al plató d'Els Matins de TV3 amb Lídia Heredia.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha demanat al TSJC que decideixi ràpid sobre la data de les eleccions, tenint en compte que s’ha donat fins al 8 de febrer per prendre una decisió definitiva. Reclama al TSJC que resolgui ràpidament sobre la data de les eleccions: “no pot esperar al 8 de febrer. Hi ha massa coses en joc”. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, Aragonès ha apuntat que si no ho fa, se sospitarà que hi ha una “operació d’estat” en la què el PSC “assenyala” i “uns altres fan la feina”. Davant d’això demana als ciutadans que votin massivament per correu si les eleccions són el 14F i adverteix d’una d’abstenció molt elevada a causa de la por.

Aragonès també ha explicat que a principis d’any, en el marc de les restriccions que van entrar en vigor el 7 de gener, va parlar amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i li va demanar ajudes directes per als sectors afectats i que el teletreball sigui obligatori.