Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Aragonès confia culminar la setmana que ve l’acord pel català després dels darrers “avenços”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que ERC, el PSC, JxCat i els comuns han anat “avançant” en les últimes hores en l’acord per català a l’escola. “Crec que hi ha una voluntat de totes les forces, especialment d’aquestes quatre, per poder trobar aquest punt d’acord i culminar-lo la setmana que ve”, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio.

Publicitat

Davant la sentència del TSJC que reclama que s’apliqui un 25% de castellà a les aules, Aragonès ha posat per davant els “aprenentatges”: “Sempre hem dit que això no va de percentatges, va d’aprenentatges”.

Aragonès ha afegit que els quatre partits estan fent un “esforç” per trobar un consens que doni continuïtat al model actual. Així mateix vol “blindar el professorat i els directors” i “seguir adaptant el model d’ús i aprenentatge de les llengües, la immersió lingüística”.

Per Aragonès, el “problema real” que hi ha actualment a les aules és que “no tots els alumnes surten amb competència oral i escrita en català”. Per això, ha defensat que el català és “la llengua que precisament s’ha de reforçar”.

El president ha remarcat que la sentència imposa un percentatge perquè la Generalitat no ho ha regulat. “Doncs ja ho regulem nosaltres, aquest és l’esperit que hi ha darrere de les diferents iniciatives legislatives, com la modificació de la Llei de Política Lingüística”, ha dit. Una regulació que ha de girar “al voltant de la capacitat d’ús i d’aprenentatge del català, del castellà i de l’aranès a l’Aran”.

Els partits estan treballant en una doble via. D’una banda, un decret, que l’executiu ja va anunciar dimarts passat, i de l’altra, un projecte de llei.

Et pot interessar  Aragonès respon a Feijóo que Catalunya no busca encaixos: "Com a nació, ha de decidir el seu futur"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió