Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Aquests són els objectius de la nova síndica de greuges, traslladats a Aragonès

|

- Publicitat -

La nova síndica de greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas, ha fet públic els objectius i li ha traslladat a Pere Aragonès pel seu mandat.

Publicitat

Salinas ha assegurat que portarà la presidència “amb un clar esperit de diàleg” i amb la voluntat de màxima col·laboració i entesa amb el Govern i les administracions públiques. La síndica ha aprofitat per traslladar la importància de reformular el sistema protector dels infants per tal que els serveis residencials siguin l’últim recurs i també el sistema penitenciari.

També ha destacat la necessitat de simplificar els tràmits administratius i aconseguir institucions “més amables, menys verticals i molt més femenines”.

A més, aquest dijous la Comissió del Síndic de Greuges del Parlamet ha ratificat Jaume Saura com a adjunt general a la Síndica i Maria Jesús Larios com a adjunta per a la defensa dels infants i adolescents. La comissió els ha designat, a proposta de la nova síndica de greuges per 11 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat, ECP), un vot en contra (Vox) i una abstenció (Cs). D’aquesta manera Giménez-Salinas manté en les seves responsabilitats els dos adjunts que ja tenia l’exsíndic Rafael Ribó.

Et pot interessar  Aragonès anirà a la manifestació de l'ANC per la Diada
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió