Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Aquests són els diputats d’ERC que aniran al Congreso

Grans resultats per a ERC aquest 28-A. Les eleccions espanyoles han donat als republicans 15 diputats al Congreso (6 més dels que van obtenir en els darrers comicis espanyols del […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 28/04/2019
Nuet celebra els resultats d'ERC el 28-A

Grans resultats per a ERC aquest 28-A. Les eleccions espanyoles han donat als republicans 15 diputats al Congreso (6 més dels que van obtenir en els darrers comicis espanyols del 2016) encapçalant la llista de diputats que entren per Barcelona Oriol Junqueras, empresonat a Soto del Real i enfrontant-se actualment a un judici polític al Tribunal Suprem. El segueix Gabriel Rufián, que repeteix a la cambra baixa com una de les cares més mediàtiques d’ERC, i Carolina Telechea que ja va entrar al Congreso quan Ester Capella el va deixar per a exercir de Consellera de Justícia. En quarta posició, entra l’únic nom de Sobiranistes (que s’ha presentat als comicis en coalició amb ERC), Joan Josep Nuet, a qui segueix la jurista i activista social d’origen brasiler Maria Carvalho Dantas. Gerard Gómez del Moral passarà del Parlament al Congreso, on també l’acompanyarà l’aposta del Jovent Republicà, Marta Rosique. L’últim diputat per Barcelona és Joan Capdevila, exdirigent d’Unió Democràtica, tot i que Pilar Vallugera podria arribar a entrar per la situació d’Oriol Junqueras.

Per Girona, han entrat la germana de Dolors Bassa (en la mateixa situació de repressió que Junqueras) Montse Bassa; seguida de l’actual diputat al Congrés, Joan Margall, i la sociòloga Laia Cañigueral. Per Lleida, Xavier Eritja i Inés Granollers i per Tarragona el sindicalista Jordi Salvador i Norma Pujol.

Així, els diputats d’ERC que aniran al Congreso són:

Barcelona

  1. Oriol Junqueras

2. Gabriel Rufián

3. Carolina Telechea

4. Joan Josep Nuet

5. Maria Carvalho Dantas

6. Gerard Gómez del Moral

7. Marta Rosique

8. Joan Capdevila

Girona

  1. Montse Bassa

2. Joan Margall

3. Laia Cañigueral

Tarragona

  1. Jordi Salvador

2. Norma Pujol

Lleida

  1. Xavier Eritja

2. Inés Granollers

Relacionats