Divendres, 27 de novembre de 2020 - Edició 855
La República

Aquesta és la comunitat autònoma més ‘fatxa’ d’Espanya

Vox és la força més votada a Múrcia

Redacció
Redacció 10/11/2019
Santiago Abascal, líder de Vox / Flickr

Múrcia és la comunitat autònoma de l’Estat espanyol on més vots han obtingut els ultradretans de Vox, convertint-se en la força més votada. Amb més del 80% dels vots escrutats, el partit de Santiago Abascal ha obtingut 3 diputats en aquest territori amb 170.215 vots, el 28,14%.

Aquesta regió -on la segona força és el PP, que obté també 3 diputats amb 159.485 vots, el 26,37%- seria doncs una de les que més hauria contribuït a les urnes a la pujada del discurs de l’odi, plagat de catalanofòbia, xenofòbia i homofòbia. I és que, a l’Estat espanyol, Vox ha passat a ser la tercera força amb 53 escons al Congreso.

A Andalusia, l’extrema dreta es col·loca com a segona força, amb 13 diputats i 709.921 vots, el 20,28%.

La ultradreta europea felicita Vox

Els líders dels partits d’ultradreta europeus han felicitat Vox pels resultats de les eleccions del 10-N. El líder de la Lliga, Matteo Salvini, del Front Nacional, Marine Le Pen, i el del Partit per la Llibertat, Geert Wilders, han celebrat la “progressió” de Vox a les urnes. “El que volem tant a Itàlia com a Espanya és viure tranquils a casa nostra”, ha dit Salvini en un tuit. També a través d’una piulada, Le Pen ha celebrat la “progressió fulgurant” del partit, mentre que Wilders s’ha limitat a dir “felicitats” a Vox.

Relacionats