Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Apparella’t, el Tinder del català

Avui tens ganes de quedar amb algú, però ja no baixes al bar o proves sort ballant a la discoteca. Obres el mòbil i, amb un simple ‘match’ a Tinder, […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 06/01/2019
Una noia xateja pel mòbil

Avui tens ganes de quedar amb algú, però ja no baixes al bar o proves sort ballant a la discoteca. Obres el mòbil i, amb un simple ‘match’ a Tinder, ja tens la cita muntada. Ja no necessites res més que això (ganes i un telèfon) com, a partir d’ara, tota aquella persona que vulgui aprendre a parlar català.

I és que la Plataforma per la Llengua, l’ONG del català, ha tingut una revolucionària idea per fer encara més atractiu l’aprenentatge de la nostra llengua. Imagina’t Tinder (la situació que acabem de descriure i que tants cops has viscut) i pensa que existeix una aplicació que t’obre encara més possibilitats, una on contactar amb gent d’arreu del món per crear parelles lingüístiques formades per un voluntari que parla català fluidament (tu!) i un aprenent que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Però no t’emocionis encara. La Plataforma per la Llengua et demana que, si t’atrau la idea, els ajudis a finançar-la amb una aportació econòmica (tu mateix esculls la quantitat en el marc de la seva campanya de microdonatius). Un “petit gest pel català”, diuen, que pot convertir-se en un gran gest per la teva vida social i amorosa. L’ajuda econòmica servirà per desenvolupar l’App i serà recompensada amb merchandising i el teu nom com a mecenes del projecte. A banda de centenars d’experiències. Quant val això?

Pensa en els avantatges de ser al Tinder del català, una eina que et permetrà cercar la teva parella lingüística amb un sol clic, ja que el geolocalitzador de l’aplicació ajudarà a trobar, de manera ràpida i àgil, les persones interessades més properes a tu. Un cop ‘apparellats’, podreu quedar a través del xat de l’aplicació per a iniciar les vostres trobades per parlar en català. Un Tinder de la llengua que podràs fer servir arreu del món, siguis d’on siguis, per -sobretot- potenciar l’ús social del català. Entre altres coses.