Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

Anonymous Catalunya desvela els primers noms dels jutges catalanòfobs

Anonymous Catalunya ha complert. Tal com havia anunciat aquest matí, acaba de publicar al seu perfil de Twitter els primers noms dels jutges espanyols que suposadament haurien enviat missatges (sota dominis […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 20/09/2018
OPCatalonia d'Anonymous

Anonymous Catalunya ha complert. Tal com havia anunciat aquest matí, acaba de publicar al seu perfil de Twitter els primers noms dels jutges espanyols que suposadament haurien enviat missatges (sota dominis oficials del CGPJ) carregats d’odi i insults contra els independentistes i els seus líders.

El primer nom que han donat a conèixer pertany a les sigles que apareixien als missatges com A.V. (o A.V.M.) i -segons els hackers- pertanyeria a Agustín Vigo Morancho, president de la sala 14 de l’audiència provincial de Barcelona. En les converses filtrades, compara la situació a Catalunya amb el nazisme, tracta als independentistes de “colpistes” i diu que “se’ls ha d’imputar i, si són innocents, ja ho dirà la sentència que es dicti en el seu dia. Amb els colpistes no es negocia, ni es dialoga”. Anonymous Catalunya adjunta a la seva publicació el que seria el blog personal de Vigo Morancho, on hauria escrit que el Gobierno ha pactat amb “colpistes, independentistes i terroristes”. Per acabar, recorden que al jutge el van suspendre (el 2009) durant set mesos per un “retràs injustificat” de 121 assumptes judicials.

D’altra banda, Anonymous Catalunya identifica C.P. com a Carlos Peinado Domínguez, jutge a Andalucía “destinat fa nou anys” a Girona, que en els missatges hauria dit que els independentistes són una “grip separatista” i que “el Codi Penal […] serà l’única manera de deixar clar a alguns que mai no poden situar-se per sobre de la llei”.

AMPLIACIÓ. Anonymous ha fet pública una tercera identitat que -segons el grup- pertanyeria a un dels jutges del CGPJ que han insultat l’independentisme. Es tractaria de José Carlos Martin Martín (J.C.M.), magistrat a Astúries i a Figueres i Girona entre 2004 i 2015 que hauria afirmat que els independentistes són un “virus”, i que va marxar del seu poble a la Costa Brava “per tal que no infectés el seu fill”.

Relacionats