Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

Anna Dot guanya el premi Art Nou

L’exposició ‘Simposi’ mostra a La Capella els 16 millors artistes del festival d’Art Nou organitzat per l’Associació Art Barcelona. La mostra reuneix a grans noms del panorama artísitc. Entre ells […]

Joan Vila i Boix 05/10/2018
Anna Dot. Al principi / ABE

L’exposició ‘Simposi’ mostra a La Capella els 16 millors artistes del festival d’Art Nou organitzat per l’Associació Art Barcelona. La mostra reuneix a grans noms del panorama artísitc. Entre ells Fracesc Ruiz Abad, Alberto Gil i Carmen Alvar. L’exposició es podrà veure fins al dia 11 de novembre.

La inauguració va estar marcada per una gran cordialitat entre artistes i públic. En el zenit d’aquesta, el jurat d’Art Nou va donar el premi a Anna Dot, per expressar-se en un llenguatge que va més enllà de les paraules.

L’alta qualitat de l’exposició, feia que el premi estigués realment disputat. No en va, Julia Llerena estava a l’exposició, l’obra de Carmen Alvar ha tingut una molt bon acollida de la crítica. I Franesc Ruiz viu una de les seves millors temporades. Però Anna Dot es va imposar, en una decisió que no havia de ser gens fàcil.

Anna Dot (Vic, 1991) és estudiant de doctorat al Departament de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. La seva obra ha gaudit d’una molt bona fortuna crítica. Així ha construït un art que funciona al voltant del llenguatge i es retroalimenta d’ell per anar més lluny. Des de 2013 exposa regularment en galeries i espais d’art. El 2016 va protagonitzar una exposició individual a La Capella. Ha participat en exposicions a l’estranger i hom la pot conèixer per l’exposició el 2017 a la Galeria ADN. Enguany va participar en el Gallery Weekend amb una intervenció a les torres Venecianes de la plaça Espanya, així com amb l’exposició Al principi a la galeria Bombon Projects. La revista Mirall definia la seva obra en aquests termes: “La seva obra és filla de l’art conceptual. Però existeix en un bucle. Està entortolligada en ella mateixa. Dot crea un art que comença amb una història. Llavors imagina la posada en escena de la història”.