Dissabte, 8 de maig de 2021 - Edició 1017
La República

Anna Arqué: ‘Cap Estat ens va reconèixer públicament perquè el Govern no va assumir la declaració d’independència’

La portaveu de les primàries independentistes de Barcelona, Anna Arqué, ha estat entrevistada a la Televisió de la República  i ha explicat que el proper alcalde o alcaldessa de Barcelona pot […]

Redacció
Redacció 25/11/2018

La portaveu de les primàries independentistes de Barcelona, Anna Arqué, ha estat entrevistada a la Televisió de la República  i ha explicat que el proper alcalde o alcaldessa de Barcelona pot sortir de les primàries independentistes perquè podria ser la força més votada. Considera que és un gran èxit que hi hagi 30.000 inscrits per votar perquè a les primàries tancades que han fet els grans partits independentistes només hi ha participat poc més d’un miler de persones.

Arqué ha afirmat que el que sorgeixi elegit com a candidat podrà incorporar 3 persones del seu equip entre els primers llocs per tenir un equip amb sintonia i que la resta de la llista es farà d’acord amb els candidats més votats.

La portaveu de les primàries ha criticat que els partits independentistes s’han tancat en ells mateixos i no accepten que els seus votants vagin a les seves seus a reclamar que compleixin allò que van prometre abans de les eleccions: la República, i que les primàries són necessàries per trencar amb aquesta dinàmica.

La també presidenta de l’ICIC, ha opinat que la reclamació de llibertat dels presos polítics no ha de condicionar l’actuació política per a implementar la República. A més a més, considera que cal ser crítics perquè les coses s’han d’analitzar pels seus fets i defensa que no és normal que el Govern animi a participar en un referèndum, que la gent s’hi deixi la pell, i el Govern en comptes d’aplicar el resultat marxi a Brussel·les o s’entregui al mateix Estat que ha pegat als seus ciutadans. Per tant, considera que és lògic que la societat catalana hagi quedat en xoc. ‘Des del 2010 ens parlaven de les estructures d’Estat’, lamenta i continua afirmant que ‘és molt gros que diguin que no hi havia res preparat i que no se’ls passi pel cap dimitir!’.

Considera que el país necessita una regeneració perquè el país està preparat. Afirma que hi ha centenars de catalans que van rebre violència el dia 1 d’octubre que estan denunciant l’Estat amb orgull i sense que els partits polítics els acompanyin ni convoquin concentracions de suport propagandístiques com fan amb els seus càrrecs. Lamenta que aquestes persones han estat soles tots aquests mesos i així i tot han optat per fer un pas endavant. També defensa que és un orgull que en un moment on constantment ‘et diuen que demà pots ser tu, centenars de catalans posin el seu nom davant d’un notari per a denunciar al jutge Llarena’. És per això que és optimista; perquè hi ha molta gent disposada a tirar endavant la independència i gent molt preparada com es veu a les primàries.

L’entrevista també ha servit per fer un anàlisi del que ha canviat des de les consultes populars iniciades a Arenys de Munt fins a l’actualitat. A més, ha compartit amb els teleespectadors alguns secrets de política internacional. Per exemple, ha explicat que alguns països estaven disposats a reconèixer la independència de Catalunya però que no ho van fer perquè els primers en no reconèixer-la va ser el nostre propi Govern. Pots veure l’entrevista en aquest enllaç.