Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Andorra Telecom vol rebaixar l’impacte del roaming però els operadors espanyols no s’hi posen bé

Andorra Telecom: “Espanya també està fent molts ingressos amb el roaming; nosaltres no podem marcar les seves tarifes”

Redacció 09/02/2023
Jordi Nadal, d'Andorra Telecom, amb Rosa Gili, cònsol major d'Escaldes

Segons informa Diari d’Andorra, el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha explicat que “estan d’acord” amb què els turistes no paguin més quan visiten el Principat. En aquest sentit, ha explicat que la companyia andorrana ja té una trentena d’acords amb operadors francesos per tal que els seus usuaris no hagin de pagar de més per utilitzar les dades mòbils o trucar.

Paral·lelament, Andorra Telecom està treballant per signar un acord d’associació amb la UE per tal d’incloure el país en la normativa europea pel que fa al roaming. S’ha mostrat optimista, però prudent pel que fa als terminis: “Les coses amb la UE van bé, però sabem que són lentes, fins al juny no se’n tornarà a parlar”.

En referència a la possibilitat d’establir acords similars als francesos amb les companyies de l’estat espanyol, Nadal ha explicat que hi ha hagut negociacions amb diversos operadors però que fins ara no hi ha hagut cap acord: “Espanya també està fent molts ingressos amb el roaming; nosaltres no podem marcar les seves tarifes”.