Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Ambient relaxat a ERC, en una nit electoral des del mateix escenari que el 21-D

Ambient tranquil a ERC. La candidatura d’Oriol Junqueras al 28-A és l’opció guanyadora de l’independentisme en aquestes eleccions segons les enquestes i els republicans esperen els resultats finals al Pavelló […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 28/04/2019
Sergi Sabrià (ERC), a l'Estació del Nord de Barcelona, des d'on segueixen la nit electoral els republicans

Ambient tranquil a ERC. La candidatura d’Oriol Junqueras al 28-A és l’opció guanyadora de l’independentisme en aquestes eleccions segons les enquestes i els republicans esperen els resultats finals al Pavelló de l’Estació del Nord de Barcelona. El mateix escenari que van triar per a seguir la nit electoral del 21-D, quan les enquestes també els feien guanyadors a Catalunya. Aleshores, la candidatura de Carles Puigdemont (ja exiliat a Bèlgica) va avançar-los a les urnes i a l’Estació del Nord es va viure un ambient totalment diferent.

Avui, des de la mateixa ubicació, es veuen somriures d’algunes de les cares més conegudes de la formació; com del diputat al Parlament, Gerard Gómez del Moral o el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià. I és que els resultats provisionals -que, segurament, estaran comentant part de l’equip de campanya ara reunit- els són més que favorables. Caldrà esperar encara unes hores per a veure si es mantenen.

De moment, periodistes treballant davant una gran pantalla connectada amb TV3 i un escenari groc amb les fotografies de campanya dels candidats al Congreso per ERC Oriol Junqueras, Gabriel Rufián, Montse Bassa, Carolina Telechea i el candidat al Senat, Raül Romeva de fons. El faristol, on es llegeix el lema ‘Va de Llibertat’, preparat per a rebre els líders republicans que comentaran els resultats.

Seguiment de la nit electoral d'ERC el 28-A

AMPLIACIÓ.- Al voltant de les vuit de la tarda, han arribat per a seguir la nit electoral el candidat d’ERC al Congreso, Gabriel Rufián, l’alcaldable dels republicans per Barcelona, Ernest Maragall, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès o el president del Parlament, Roger Torrent. Al llarg de la nit, també està prevista una videoconferència amb Marta Rovira des de Ginebra.

AMPLIACIÓ.- Primera reacció al sondeig de TV3 per part dels republicans reunits al voltant de la pantalla al Pavelló de l’Estació del Nord de Barcelona. Tot i que segons la cadena pública catalana, ERC guanyaria a Catalunya en escons, han estat més aviat prudents, amb alguns aplaudiments i tímides celebracions pels mals resultats del PP. Cap dels líders republicans surt al faristol a comentar els resultats provisionals.

Relacionats