Dimarts, 20 d'octubre de 2020 - Edició 817
La República

Al·leluia: Autoritzades 31 exhumacions de persones enterrades al Valle de los Caídos

Per fi s’obre una via per a la gent que volen treure els seus familiars d’allà

Frederic Sabartés
Frederic Sabartés 13/11/2019
L'indigne mausoleu del Valle de los Caídos

Es veu que tot era posar-s’hi per a què comencessin a autoritzar-se exhumacions al Valle de Los Caídos. Val més tard que mai i ho celebrem profundament.

Patrimoni Nacional ha autoritzat 31 exhumacions i ho ha comunicat a les famílies sol·licitants. L’exhumació serà possible a totes les criptes de l’Abadia, i serà operativa dins del mes vinent.

En un comunicat, Patrimoni Nacional ha donat a conèixer que les actuacions es portaran a terme a les criptes adjacents a les Capelles de la Basílica de la Santa Cruz i que es comptarà amb l’assistència permanent d’experts forenses per l’assessorament tècnic i legal del tractament dels columbaris.

Segons l’acord de Patrimoni Nacional, un cop es faci el projecte d’obres per a l’accés i consolidació dels diferents nivells de les criptes, es procedirà a l’obertura de la capella del Sant Sepulcre, la capella del Santíssim i finalment, les capelles laterals de la nau de la basílica. Així, es podrà determinar la viabilitat de la localització, identificació i la recuperació de les restes de les persones enterrades, respectant els drets de tercers.

És aquest un primer pas, però la història no quedarà neta fins que no surtin d’allà les darreres despulles de les persones, les famílies dels quals ho sol·licitin i es pugui acabar amb la indignant vergonya que suposa la sola existència del Valle.

Relacionats