Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Allau de corrandes contra Santi Vila després que les qualifiqués de “torturadores”

Un desafortunat article de l’exconseller a La Vanguardia desemboca en massives crítiques en vers a les xarxes amb l’etiqueta #corrandesdenSanti

Gerard Gort
Gerard Gort 25/02/2021
Santi Vila, exconseller del Govern Puigdemont. / ACN

D’ençà que l’exconseller Santi Vila va publicar ahir a La Vanguardia l’article titulat ‘Doctor Jekyll’ que les xarxes s’han omplert de versos de corrandes que el critiquen a tort i a dret. L’article en qüestió venia a denunciar la desproporció de la justícia espanyola en casos com els dels presos polítics o el de Pablo Hasél però incloïa algunes afirmacions sobre manifestacions culturals que han generat indignació. La referència més polèmica és aquesta: “crec que això de rapejar és gairebé tan desagradable com les gaites gallegues o les torturadores corrandes populars que m’havia d’empassar a Figueres quan vaig ser alcalde. Totes aquestes expressions folklòriques em semblen tan desfasades i bàrbares com el típic acudit masclista que deixava anar el teu cunyat el dia de Nadal o com l’ancestral tradició de tirar cabres des d’un campanar”.

Tals afirmacions han encès els ànims dels amants de les corrandes, que l’han obsequiat amb un reguitzell de versos inacabables publicats a les xarxes amb l’etiqueta #corrandesdenSanti. Heus aquí només un petit mostreig. Li recorden que va ser conseller de Cultura i també el seu botiflerisme. N’hi ha de més i menys afortunats però val la pena delectar-se una estona llegint els versots que li dedica la concurrència. Diríem que d’estimar-lo, no l’estimen gaire.