Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Àlex Ollé de la Fura dels Baus inaugura la temporada del Teatro Real

Steve Jobs es converteix en ‘Faust’ en una posada en escena espectacular

|

- Publicitat -

Àlex Ollé, un dels directors artístics de la Fura dels Baus inaugurarà el pròxim 19 de setembre la XXII temporada del Teatro Real amb l’òpera Faust de Charles Gounod (1818-1893) en una coproducció del coliseu madrileny amb la Nationale Opera & Ballet d’Amsterdam. El muntatge, inspirat en el text de Goethe, converteix el protagonista en una “mena d’Steve Jobs” que treballa per “intentar dotar de vida una gran màquina”

Publicitat

Per a Ollé que no ha estat present a la roda de premsa per trobar-se a l’assaig, es tracta d’una proposta “molt divertida”, amb parts fortes i en les que rius “pel grotesc”. “Faust som tot i totes” ha conclòs.

Segons ha explicat la col·laboradora de direcció d’escena, Valentina Carrasco, “el drama de Faust està molt clar” es tracta d’u home que a pesar de la seva saviesa arriba a l’edat adulta sense “haver viscut”. Per això, al muntatge, ha volgut sintetitzar aquesta idea en la mencionada màquina per intentar omplir-la de vida creant una proposta “molt divertida” que en alguns moments arriba al grotesc.

La direcció del musical està a càrrec del mestre israelià Dan Ettinger, enfront del Cor i Orquestra Titulars del Teatre Real, i el repartiment comptarà amb els tenors Piotr Beczala i Ismael Jordi, en el rol titular; i les sopranos Marina Rebeka i Irina Lungu en el paper de Margerite.

Un tema amb recorregut

Àlex Ollé aborda per quarta vegada el mite de Faust després de F@ust 3.0 (1997), La damnation de Faust, d’Hector Berlioz (1999) i la pel·lícula Fausto 5.0 (2001). Aquesta vegada s’allunya de la lectura més superficial de la partitura aprofundint en la qüestió que travessa tota l’obra de Goethe: la cerca de la vida no viscuda. Mefistòfil instiga a Faust a satisfer tots els desitjos que ha ocultat, les pulsions que ha sublimat i les perversions que ha camuflat. Mefistòfil com l’alter ego de Faust: el diable que porta dins.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió