Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Alerta per l’arribada de pluges intenses a Catalunya en mig de l’episodi de sequera extraordinària

Protecció Civil activa l'alerta del Pla INUNCAT davant les previsions de pluges intenses a diferents punts de Catalunya en les pròximes hores

|

- Publicitat -

La situació de sequera extraordinària que pateix Catalunya millora lleugerament després dels últims ruixats que han caigut a diferents punts del territori, i les previsions de cara les pròximes hores indiquen que encara cauran xàfecs més intensos durant la tarda i la nit d’aquest divendres, 12 de maig. La intensitat de les pluges que es preveuen, tanmateix, han fet que Protecció Civil activi l’alerta del pla INUNCAT, ja que poden caure més de 20 litres per metre quadrat en només 30 minuts a moltes comarques catalanes.

Publicitat

L’alerta del Pla INUNCAT s’ha activat aquest migdia, davant les previsions que plogui intensament a diferents comarques catalanes en les pròximes hores. De cara a la franja del vespre i nit, les precipitacions poden afectar amb més intensitat les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp i Tarragonès. Els xàfecs, que poden deixar caure una gran quantitat d’aigua en poca estona, poden anar acompanyats de tempestes i d’algun fenomen meteorològic violent, com ara fort vent o esclafits.

Davant aquest panorama, Protecció Civil recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure. Així, es recomana revisar els sostres i els baixants i desguassos abans no comenci a ploure, per tal d’evitar inundacions. També indiquen la importància de no aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, així com no creuar aquests punts si baixa aigua, ja que suposa posar en perill la integritat física.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió