Edició 2153

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 17 de juny del 2024
Edició 2153

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 17 de juny del 2024

Alemanya alliçona Espanya en el tracte al feixisme

|

- Publicitat -

A poc a poc, els països europeus van tenint més consciència de les aberracions que havien comès en conflictes passats com ara les guerres mundials. Tots menys Espanya, que no es desfà del seu sentiment patriòtic malgrat viure al segle XXI. Segons ha informat el diario Público, la Guàrdia Civil ha fet un homenatge a agents i oficials revoltats el 1936, entre els quals hi ha partidaris del cop d’estat franquista, i hi inclou, sense anar més lluny, el capità José Negrete, de qui és conegut que va utilitzar dones i nenes com escut humà, i va matar un tinent que li va retreure aquella conducta després de sublevar-se al franquisme.

Publicitat

D’altra banda, els que combaten i lamenten el feixisme de fa poc menys de cent anys dia rere dia són els alemanys, que no han dubtat en actuar quan s’han assabentat que hi havia fins a 29 policies que compartien imatges d’Adolf Hitler en xats d’extrema dreta. També passaven fotografies de refugiats torturats en cambres de gas, i fins i tot un oficial retirat ha amenaçat de mort a persones d’origen àrab.

Les conductes dels dos països es contraposen del tot quan, en comparació amb el penediment alemany, Espanya ha fet homenatges a la figura de Franco, i deixaven que seguidors seus s’acostessin a veure la seva exhumació. Quants policies i guàrdies civils espanyols deuen tenir xats amb imatges del caudillo sense que ningú faci res per impedir-ho?

Et pot interessar  Els conservadors de la CDU guanyen les eleccions a Alemanya amb l'extrema dreta d'AfD com a segona força
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut