Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

‘Alcarràs’ competirà a les màximes categories dels Goya 2023

La pel·lícula de Carla Simón ha obtingut 11 nominacions en aquesta edició dels premis

Sílvia Reyner 01/12/2022
La directora Carla Simón durant una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies al Festival de Sant Sebastià Data de publicació: dimecres 21 de setembre del 2022, 06:00 Localització: Sant Sebastià Autor: Violeta Gumà

L’Acadèmia del Cinema Espanyol celebrarà la gala d’entrega dels Premis Goya 2023 el dia 11 de febrer a Sevilla i, en aquesta 37a edició, la pel·lícula ‘Alcarràs‘ de la catalana Carla Simón ha aconseguit 11 nominacions. El film competirà amb ‘As bestas‘, de Rodrigo Sorogoyen, i ‘Modelo 77‘, d’Alberto Rodríguez a les màximes categories, entre elles la de millor pel·lícula, la de millor direcció i la de millor guió original.

Tot i tractar-se d’una pel·lícula rodada amb actors no professionals, ‘Alcarràs’ ha rebut també tres nominacions a millor actor revelació per Albert Bosch, Jordi Pujol Dolcet i Ana Otín. Pel que fa a les altres nominacions rebudes, l’obra de Simón opta als premis de millor direcció de producció, millor direcció d’art, millor muntatge, millor so i millor direcció de fotografia.

Sens dubte, serà una gala disputada, ja que tant el film de Sorogoyen com el de Rodríguez apunten un alt nivell. ‘As bestas‘ ha rebut un total de 17 nominacions. Aspira als mateixos premis que Alcarràs, però també als de millors protagonistes masculí i femení, entre altres. ‘Modelo 77‘, per la seva banda, té només una nominació menys que ‘As bestas’ i dos dels seus actors,  Javier Gutiérrez i Miguel Herrán, lluitaran per rebre el guardó del millor actor protagonista.

Però això no és tot. L’actiu barcelonina Laia Costa lluitarà pel premi de millor actriu protagonista amb la pel·lícula ‘Cinco lobitos‘ d’Alauda Ruiz de Azúa. El film té, com ‘Alcarràs’, 11 nominacions i també competirà en la categoria de millor pel·lícula. També cal destacar la presència de ‘Suro‘, de Mikel Gurrea, una altra obra en català que, en aquest cas, ha rebut 2 nominacions.