Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Alcaldes de Castelló signen el manifest “Salvem la ceràmica”

|

- Publicitat -

Tal com informa Castellón Plaza, aquest dimecres a les 6 de la tarda es signarà al Palau de les Aules el manifest “Salvem la ceràmica”. Ho faran el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i  els alcaldes i alcaldesses del clúster ceràmic de Castelló. El document es va acordar en una reunió el passat 14 de novembre i té com objectiu denunciar els efectes que està tenint la guerra d’Ucraïna en el principal sector industrial d’aquelles comarques. L’increment dels costos energètics ha tingut un impacte especialment dur en una indústria que utilitza forns de grans dimensions. Els diversos partits polítics representats a la Diputació de Castelló també hi han donat suport.

José Martí ha expressat que troba la situació “molt preocupant” però valora positivament que Pedro Sánchez mantingués una reunió la setmana passada amb representants de l’Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics (ASCER). El president espanyol va dir després de la reunió que el seu executiu aprovarà “noves mesures de suport a la indústria de la ceràmica per protegir un sector que és clau a la província de Castelló”. La Generalitat Valenciana també ha anunciat que avui es publicarà una línia d’ajudes de 50 milions d’euros en crèdits que no s’hauran de retornar fins d’aquí a 4 anys.

Publicitat

El manifest vol fer palès que els representants dels municipis amb presència de la indústria de la ceràmica defineixen la situació actual com a “dramàtica” i demanen que es prenguin “mesures contundents de manera directa i de més gran abast” i que es faci “amb urgència”.

Et pot interessar  El PIB de Barcelona supera per primer cop els 100.000 milions d'euros i suposa el 34,5% del de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut