Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Alcaldes de Castelló signen el manifest “Salvem la ceràmica”

La indústria de la ceràmica de Castelló, que utilitza grans forns, pateix les conseqüències de l’increment dels costos energètics

Redacció 28/11/2022
Palau de les Aules, seu de la Diputació de Castelló

Tal com informa Castellón Plaza, aquest dimecres a les 6 de la tarda es signarà al Palau de les Aules el manifest “Salvem la ceràmica”. Ho faran el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i  els alcaldes i alcaldesses del clúster ceràmic de Castelló. El document es va acordar en una reunió el passat 14 de novembre i té com objectiu denunciar els efectes que està tenint la guerra d’Ucraïna en el principal sector industrial d’aquelles comarques. L’increment dels costos energètics ha tingut un impacte especialment dur en una indústria que utilitza forns de grans dimensions. Els diversos partits polítics representats a la Diputació de Castelló també hi han donat suport.

José Martí ha expressat que troba la situació “molt preocupant” però valora positivament que Pedro Sánchez mantingués una reunió la setmana passada amb representants de l’Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics (ASCER). El president espanyol va dir després de la reunió que el seu executiu aprovarà “noves mesures de suport a la indústria de la ceràmica per protegir un sector que és clau a la província de Castelló”. La Generalitat Valenciana també ha anunciat que avui es publicarà una línia d’ajudes de 50 milions d’euros en crèdits que no s’hauran de retornar fins d’aquí a 4 anys.

El manifest vol fer palès que els representants dels municipis amb presència de la indústria de la ceràmica defineixen la situació actual com a “dramàtica” i demanen que es prenguin “mesures contundents de manera directa i de més gran abast” i que es faci “amb urgència”.