Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Albiach avisa que els comuns no faran “de cascos blaus de l’independentisme”

La líder d’ECP crítica que el debat de política general sembli una qüestió de confiança i adverteix que “no solucionarà les crisis independentistes”

Redacció 22/09/2022
La líder dels comuns, Jéssica Albiach Data de publicació: dijous 22 de setembre del 2022, 14:10 Localització: Girona Autor: Marina López

La presidenta d’En Comú Podem (ECP), Jéssica Albiach, ha respost amb un advertència a la “proposta àmplia per l’autodeterminació” que el president Aragonès preveu portar al debat de política general. Els comuns no faran “de cascos blaus de l’independentisme”, avisa Albiach.

La líder d’ECP diu que la formació ha defensat que els catalans puguin decidir el seu futur “per activa i per passiva”, però critica que “votar 150 vegades la mateixa cosa no solucionarà les crisis del món independentista”. Per això, demana a ERC i a JxCat que “s’aclareixin” perquè “anem a un debat on una part del Govern quasi planteja una qüestió de confiança a l’altra”.

Crítiques a la manca de polítiques verdes

De cara a la negociació dels pressupostos, Albiach ha iniciat una roda de reunions amb diferents agents socials i econòmics. Els comuns volen demostrar que una de les seves prioritats és impulsar mesures per fer front a la crisi energètica actual.

La presidenta d’ECP ha criticat que Catalunya sigui “un desert” en renovables i proposa un pla concret que començaria per posar plaques solars a les teulades “de manera massiva” per poder tenir energia verda i, també, fer front a la pobresa energètica.

Pel que fa a l’assistència d’Aragonès a la setmana del clima de Nova York, Albiach retreu que “no ha pogut explicar absolutament cap experiència perquè el balanç del Govern de la Generalitat en polítiques energètiques i verdes és igual a zero aquest mandat”.

Els comuns també carreguen contra l’anunci de la creació de l’operador energètic català. “Alhora està defensant l’ampliació de l’aeroport, la celebració dels Jocs Olímpics d’hivern al Pirineu i també aposten per un projecte d’energia fòssil com és el Midcat. Volem dir-li que no es pot beure i bufar alhora”, ha reblat.