Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Albiach diu que “la llibertat dels presos polítics ha de quedar al marge de la campanya”

Per altra banda acusa el PSOE d’endarrerir els indults “de manera electoralista”

Agències 08/02/2021
Jéssica Albiach, candidata d'En Comú Podem | ACN

El mareig que arriba cada cop que es vol escoltar els candidats de comuns és considerable, ja que en gairebé en el mateix paràgraf poden mostrar-se en un sentit i, a la vegada, en el contrari. Avui, la candidata Jéssica Albiach ha tingut molts altaveus, dels d’Els Matins a TV3 fins a diversos actes pel territori, en concret un a Tarragona i algunes parts del seu discurs s’entrexoquen.

Així, al matí deia que “la llibertat dels presos polítics ha de quedar al marge de la campanya” per afirmar més tard, a Tarragona i assenyalant el PSC, que el gobierno està endarrerint els indults per als presos de l’1-O “de manera electoralista”. “Veiem com el PSOE no és valent i congela de manera electoralista els indults i la reforma del Codi Penal”.

Albiach ha defensat que la llibertat dels presos sobiranistes és urgent i necessària, perquè creu que “no hi haurà negociació real per avançar en la resolució del conflicte fins que estiguin en llibertat”. Per això, ha sostingut que la reforma del delicte de sedició i els indults haurien de ser una prioritat per a tots els partits “independentment” de si s’està o no en campanya electoral.

I, en un altre moment del dia ha carregat contra VOX, plantejant a la resta de partits catalans un pacte perquè cap formació pacti “ni per activa ni per passiva” amb Vox, i encara menys quan pot condicionar la governabilitat de Catalunya. Ha recordat que Unides Podem ja va promoure un manifest al Congrés en aquest sentit que van signar diversos partits i ara el vol traslladar a Catalunya “perquè no tingui cabuda cap pacte ni aliança amb els hereus del franquisme”. Ho ha dit a Tarragona on hi ha un escó en joc entre Vox i els comuns, per la qual cosa ha apel·lat a la mobilització de la gent d’esquerres el 14 de febrer perquè “no entri amb força un diputat de la colla d’Abascal, un energumen feixista”.