Dimecres, 14 d'abril de 2021 - Edició 993
La República

Alberto Fernández Díaz apunta al Parlament Europeu

Un cop el Partit Popular ha fet públic que Alberto Fernández Díaz no repetirà com a cap de llista per l’alcaldia de Barcelona –l’empresari Josep Bou serà el seu substitut– […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 15/12/2018
Alberto Fernández, líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona / ACN

Un cop el Partit Popular ha fet públic que Alberto Fernández Díaz no repetirà com a cap de llista per l’alcaldia de Barcelona –l’empresari Josep Bou serà el seu substitut– s’obre un ampli ventall de possibilitats per encabir políticament el que ha estat la cara visible dels populars durant més de vint-i-cinc anys a la capital catalana.

La primera opció és ocupar una posició simbòlica a la llista liderada per Bou i així fer una transició més suau. Ara bé, segons ha pogut saber La República, el futur de Fernández Díaz apunta al Parlament Europeu. El PP li hauria ofert formar part de la candidatura per anar a Estrasburg, repetint la mateixa fórmula que amb altres dirigents com Santiago Fisas o Esteban González Pons.

Tot i això, la jubilació d’or de Fernández Díaz es pot veure amenaçada per l’auge de Vox i indirectament de Ciudadanos. Des de la moció de censura a Mariano Rajoy, nombrosos càrrecs del PP han tractat de situar-se en els pocs llocs estratègics que tenen a les seves mans per allargar el seu modus vivendi.

El cas més clar és el de Xavier Garcia Albiol, després de patir una derrota històrica a les eleccions del 21 de desembre de l’any passat, s’ha apartat del lideratge del PP català per concentrar els seus esforços en l’únic terreny on té bones perspectives: Badalona.