Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Albert Batlle, sobre les darreres manifestacions: “La vandalització de certes zones de la ciutat ens ha de preocupar”

Sánchez qualifica “d’intolerable” la “conducta violenta i irracional de grups minoritaris”

Redacció
Redacció 01/11/2020
Foguera amb palets i una pintada contra els desnonaments a la plaça de Sant Miquel

El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha mostrat aquest diumenge la seva inquietud pels aldarulls de les darreres manifestacions a la capital catalana. “Hi ha hagut incidents greus i la vandalització de certes zones de la ciutat ens ha de preocupar”, ha reconegut Batlle als micròfons de Catalunya Ràdio. De fet, el tinent d’alcalde de Seguretat alerta que s’està produint un “efecte mimètic de les protestes” que hi ha en altres ciutats de l’Estat, així com en altres punts d’Europa.

En paral·lel, l’alcaldessa Ada Colau també ha volgut rebutjar els últims aldarulls. “Seguirem rebutjant tota forma de violència i treballant per aturar tots els desnonaments de famílies vulnerables”, va piular anit Colau.
La manifestació d’ahir dissabte contra el desallotjament de la casa Buenos Aires a Vallvidrera va acabar el trencament de vidres de l’Ajuntament i la destrossa d’un parc infantil en construcció a la plaça de Sant Miquel. “Una minoria ha trencat els vidres de l’Ajuntament i atacat el parc infantil. Seguirem rebutjant tota forma de violència, treballant per aturar tots els desnonaments de famílies vulnerables i fent parcs per a infants. Enfront de la crisi més que mai defensem una Barcelona de cures”, va sentenciar l’alcaldessa de Barcelona just després de la concentració.

A banda, el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona ha corroborat que el consistori portarà a la Fiscalia de delictes d’odi les pintades antisemites que es van produir en diverses parets durant la nit de divendres. Batlle igualment ha lamentat que en les darreres concentracions no es respecti cap tipus de distància ni mesura de seguretat entre les persones.

“A la manifestació d’ahir dissabte, per exemple, no es va veure cap mena de mesura de protecció sanitària. Hi havia mascaretes més per mantenir l’anonimat que no per protegir-se de la covid-19”, ha criticat el tinent d’alcalde de Seguretat, que –no obstant això- ha agraït el civisme de la majoria de la ciutadania. “Ahir va ser en general un dia de molta normalitat pel que fa a l’ocupació de l’espai públic, sense aglomeracions als parcs ni enlloc”, ha aplaudit Batlle.

Sánchez qualifica “d’intolerable” la “conducta violenta i irracional de grups minoritaris”
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut condemnar els diferents episodis d’aldarulls al carrer que s’han produït en els darrers dies a diferents punts de l’Estat. En una piulada a Twitter, Sánchez ha dit que “la conducta violenta i irracional de grups minoritaris és intolerable”. “No és el camí”, ha sentenciat. El president ha cridat a “la responsabilitat, la unitat i el sacrifici” perquè diu que “només així” s’aconseguirà “vèncer a la pandèmia que assola a tots els països”. Per a acabar, Sánchez ha agraït als cossos policial que “garanteixin la seguretat” en actuar durant els aldarulls.