Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024
Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024

Alay ha anat a declarar davant el jutge Aguirre però no ha respost ni al jutge ni al fiscal

|

- Publicitat -

L’excap de l’oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha dit aquest dilluns al jutge d’instrucció que va saber que hi havia una “anotació policial” sobre ell perquè quan passava per aeroports saltava una alerta policial i el paraven als controls de seguretat. Alay estava citat a declarar per haver demanat presumptament a un mosso d’esquadra informació sobre si hi havia cap control que l’impedís viatjar. El seu advocat, Gonzalo Boye, ha precisat que en el comportament d’Alay “no hi ha cap fet delictiu” i que no se li pot imputar un delicte de revelació de secrets perquè la informació sobre l’anotació policial que ell rebia a cada aeroport no era reservada. Boye no ha esmentat si Alay va demanar informació policial al mosso investigat.

El mosso, representat per la sòcia de Boye, Isabel Elbal, també estava citat a declarar davant el jutjat d’Instrucció número 1 però s’ha negat a respondre cap pregunta.

Publicitat

Boye ha afirmat que no saben d’on prové aquesta alerta policial però l’ha titllat “d’il·legal”.

Segons el que va publicar ‘El Periódico’ i va confirmar l’ACN, Alay va demanar a l’agent una catura de pantalla sobre si estava vigent el control específic contra ell el 17 de juliol del 2020. L’agent va passar la captura de pantalla a Alay -captura que recollia el diari- en la qual apareix un missatge que diu: “Atenció. La persona no té requeriments pendents”. El mosso demana a Alay que no passi la captura a ningú ni reveli la font que li ha fet arribar.

“És una informació policial que estava a tots els cossos de seguretat i a tots els aeroports”, ha dit Boye sobre aquesta alerta policial que saltava quan Alay viatjava entre països. La seva tesi és que si aquesta informació la donaven a Alay a tots els aeroports no pot ser una informació reservada i per tant no hi pot haver un delicte de revel·lació de secrets.

Et pot interessar  La defensa d’Alay diu al jutge del ‘cas Volhov’ que la causa ja estava conclosa fa mesos

L’advocat ha precisat també que no saben què hi deia en aquesta anotació perquè quan ho preguntaven no els ho deien. Segons el lletrat, l’alerta va saltar en diversos aeroports: El Prat, Londres, Washington i Edimburg.

Boye no s’ha referit en cap moment a si Alay va demanar informació al mosso que està investigat per presumpta revelació de secrets.

L’excap de l’oficina de Puigdemont només ha respost a preguntes del seu advocat. “El senyor Alay m’ha contestat algunes preguntes per deixar clar que no hi ha cap dada reservada sobre la que s’hagi produït una revel·lació”, ha asseverat el jurista. Boye ha afirmat que no saben d’on prové aquesta alerta policial però l’ha titllat “d’il·legal”, comparant-la amb el cas Pegasus.

El mosso, representat per la sòcia de Boye, Isabel Elbal, també estava citat a declarar davant el jutjat d’Instrucció número 1 però s’ha negat a respondre cap pregunta.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut