Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Així és la magistrada que substituirà Ramírez Sunyer al jutjat de Barcelona que porta l’1-O

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial ha adjudicat aquest dimecres la titularitat del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona a la magistrada Alejandra Gil Llima, i a […]

Agències 28/11/2018
Imatge d'una urna del referèndum de l'1-O

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial ha adjudicat aquest dimecres la titularitat del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona a la magistrada Alejandra Gil Llima, i a partir d’ara portarà el cas de l’1-O. Gil estava destinada fins ara al Jutjat d’Instrucció número 10 de la capital catalana, que ocupava mentre la seva titular, la magistrada Míriam de Rosa Palacios, es trobava en la situació administrativa de serveis especials com a professora de l’Escola Judicial.

La llei estableix que, en cas que el seu titular reingressi a la seva plaça, qui l’ocupava quedarà en situació d’adscrit, sent destinat “a la primera vacant que es produeixi en el tribunal col·legiat de què es tracti o en els jutjats del mateix ordre jurisdiccional del lloc de la plaça reservada”. Com que Míriam de Rosa ha sol·licitat el reingrés al servei actiu, a Alejandra Gil li correspon el nomenament en propietat com a titular de Jutjat d’Instrucció 13, vacant des de la mort del seu anterior titular, Juan Antonio Ramírez Sunyer, fa unes setmanes.

La magistrada s’incorporarà en les mateixes circumstàncies que Ramírez Sunyer, és a dir, per ocupar-se de la instrucció del sumari ordinari 5/2018, mentre que la resta dels assumptes del jutjat, inclosa la realització de guàrdies, correspondrà al magistrat comissionat, Sergi Gustau Casares Zayas, procedent de Terrassa. Aquesta situació es mantindrà mentre continuï la comissió de serveis amb rellevament de funcions concedida a Casares.

Alejandra Gil Llima va ingressar a la carrera judicial per oposició el 1999 i va tenir la seva primera destinació al Jutjat de Primera Instància número 5 de Sant Feliu de Llobregat. Posteriorment ha estat titular del Jutjat de Primera Instància número 5 de l’Hospitalet de Llobregat i del Jutjat de Primera Instància número 43 de Barcelona, fins que el març de 2017 es va incorporar al Jutjat d’Instrucció número 10 de la capital catalana.