Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Així encoratja a resistir als presos polítics un tren que passa cada matí per Lledoners

Petits gestos i menuts detalls, xics però poderosos i que generen grans i efectes. Així es podria definir el que fa cada matí el conductor del tren que transporta sal […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 23/07/2018
Centenars de persones a la marxa per demanar la llibertat dels "presos polítics" als entorns de Lledoners / Mar Martí

Petits gestos i menuts detalls, xics però poderosos i que generen grans i efectes. Així es podria definir el que fa cada matí el conductor del tren que transporta sal des de Súria i que passa per davant de la presó de Lledoners. Així ho ha explicat Jordi Sànchez amb un tuit.

Explicava Xavier Sala-i-Martín que Catalunya i els catalans “estem fent sal”, fent una analogia amb la lluita de Gandi a l’Índia i que va acabar amb l’assoliment de la independència. Doncs justament, cada matí a les vuit, un tren carregat de sal provinent de Súria saluda amb el clàxon els presos per a donar-los escalf, per mostrar-los el seu suport i per atorgar-los forces perquè resisteixin a presó.
Així ho ha explicat Jordi Sánchez amb un tuit: “Són d’aquestes coses que, encara que petites, et fan sentir bé cada vegada que passen. Moltes gràcies per fer-nos començar el dia amb alegria!”.