Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Així combat Alemanya l’ultradreta

Celebren un gran concert contra el racisme

|

- Publicitat -

Unes 65.000 persones han acudit aquest dilluns a Alemanya a un gran concert convocat per diverses bandes de rock, hip-hop i rap per fer front a la creixent onada de racisme i moviments ultradretans que han tingut lloc recentment a la localitat de Chemnitz.

Sota el lema “#wirsindmehr” (en alemany, “nosaltres som més”), el concert va tenir com a principals exponents bandes com Die Toten Hosen, Kraftklub i Feine Sahne Fischfilet. També s’ha pujat a l’escenari la formació de hip-hop K.I.Z. i els rapers Marteria & Casper.

Publicitat

Contra el racisme

Chemnitz, ciutat de l’est alemany situada a 250 quilòmetres al sud de Berlín, ha estat escenari en els últims dies de nombroses manifestacions d’ultradreta i disturbis xenòfobs provocats per la mort d’un home alemany presumptament a mans d’un iraquià i un sirià.

La detenció dels dos sospitosos ha provocat tot un seguit de manifestacions convocades per la ultradreta. L’última va ser dissabte passat, quan unes 8.000 persones van participar en la denominada “marxa del silenci” convocada pel partit d’ultradreta i xenòfob Alternativa per a Alemanya (AfD) i pel moviment islamòfob Pegida.

Per evitar nous incidents, les autoritats de la ciutat han prohibit noves marxes de grups d’extrema dreta, com l’aliança Thügida i el moviment populista Pro Chemnitz.

A més, la Policia ha desplegat un important dispositiu de seguretat amb milers d’efectius als carrers.

El món no se salva amb un concert

Campino, líder de la banda Die Toten Hosen, ha denunciat que els grups participants estan sent objecte d’una onada d’atacs a les xarxes socials. “Les provocacions són immenses i la veritat, cal tenir la pell molt aguerrida per dir, vaig igual i faig un pas al capdavant”, ha indicat.

Per la seva banda, el cantant de Kraftklub, Felix Brummer, ha sostingut: “No som ingenus. No ens fem il·lusions que el món se salva amb un concert. Però de vegades és important demostrar que no estàs sol”.

Brummer, que va tenir la idea de l’acte cultural, només va necessitar dotze hores per aconseguir que els altres músics s’unissin al concert. “El que podem fer és mobilitzar la gent, fer música. Així és com podem involucrar-nos”, ha assenyalat el músic, originari de Chemnitz.

L’acte ha tingut el suport fins i tot del president alemany, el socialdemòcrata Frank Walter Steinmeier, que va difondre la convocatòria al seu compte de Facebook.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut