Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Agents de la BRIMO uniformats es retraten amb un policia espanyol a l’hospital

Recentment, la conselleria d’Interior va comunicar als bombers que no està permès l’ús de l’uniforme “en situacions alienes a la prestació del servei”

Redacció
Redacció 25/10/2019
Agents de la BRIMO visiten un policia espanyol a l'hospital

Quatre agents de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra han visitat a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona diversos policies de la Unitat d’Intervenció Policial espanyola, segons ha avançat ‘La Vanguardia’. Els membres dels antiavalots catalans haurien fet aquesta visita a títol personal, però s’han fet una fotografia uniformats. Els agents catalans haurien regalat samarretes i bombons als policies espanyols.

Recentment, la conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya, a través de la direcció general dels Bombers, va comunicar als agents del cos d’emergències que no està permès l’ús de l’uniforme “en situacions alienes a la prestació del servei”. Una ordre que va ser criticada pels ‘Bombers per la República’ a través del seu compte de Twitter.

Pedro Sánchez ataca la direcció de l’Hospital de Sant Pau perquè no el va rebre

D’altra banda, avui mateix, el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha atacat la direcció de l’Hospital de Sant Pau perquè no el va voler rebre i per les protestes dels seus professionals al centre dilluns passat.  Sánchez va anar-hi a visitar els agents de la policia espanyola, ignorant els manifestants ferits per la brutalitat policial.

En una entrevista a La Sexta, ha dit que va sentir “vergonya” i “tristesa” per la protesta pacífica, però “orgull” per les actuacions de la policia espanyola a Catalunya les darreres setmanes. A més, ha aprofitat per culpar de la manca de diàleg la Generalitat (Torra l’ha trucat en diverses ocasions sense resposta) insinuant que la direcció va rebre ordres polítiques. “La Generalitat que diu que vol dialogar”, ha dit.