Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Agenda virtual: activitats per aquest cap de setmana

Una selecció d’activitats culturals que es poden seguir a la xarxa

Ramon Moreno
Ramon Moreno 28/03/2020

Música

La fàbrica de cervesa C-13, de la Pobla de Segur, al Pallars Sobirà, programava cada setmana un concert de música en directe a la seva sala. Ara, amb la crisi del coronavirus s’ha vist obligada a posposar tota la programació d’aquesta primavera i com a alternativa ofereix els concerts que ja s’havien celebrat a la sala en directe pel seu canal de YouTube. Per aquest dissabte amb el lema #joemquedoacasa emetrà música de deu artistes que han passat per la sala a tocar. A les vuit de la tarda la C-13 oferirà música de Delafe, La Terrasseta de Preixens, Strombers, A Contrablues, Pirat’s Sound Sistema, Maruja Limón, Sr. Oca, A Sound of Thunder, The Targarians i Portobello. Alguns dels artistes interactuaran durant l’emissió amb els seus seguidors.

Pel que fa l’Esperanzah! Fest dissabte serà el torn de Leo, un dels components del grup Che Sudaka, i diumenge s’ha programat una classe de dansa del ventre a càrrec de Montse Romera i acabarà amb Canciones de Nadie.

Teatre

Teatralnet emetrà, a través de Youtube, l’espectacle Nit de musicals: Flor de nit en concert aquest cap de setmana, un muntatge que es va representar l’11 de febrer de 2011 al Teatre Condal de Barcelona. En el projecte hi van participar més de 30 artistes de renom del panorama musical català, una gran orquestra i un cor amb 20 cantants i una coral amb 40 cantaires.

Familiar

La Mostra d’Igualada, obligada a suspendre la seva 31a edició, traslladarà part de la seva programació a YouTube. La Mostra a casa és una proposta que consisteix en poder gaudir de 17 espectacles, 2 espectacles resumits i 24 clips o entrevistes de produccions familiars que estaven previstes a la fira d’aquest any. Els continguts s’aniran publicant durant aquest cap de setmana, del 27 al 29 de març, dies en què la capital de l’Anoia havia d’acollir la seva cita amb el teatre infantil i juvenil. Els vídeos estaran disponibles durant una setmana més, per tal de contribuir al confinament a casa.

Una quinzena de museus catalans posen en marxa el concurs en línia #MuseumQuizACasa durant els dies de confinament, una edició virtual del concurs Museum Quiz, amb “l’objectiu de proporcionar una alternativa cultural i de lleure mentre duri el confinament social”. El concurs és accessible a través de l’adreça web www.museumquizacasa.org i inclou una versió per adults i una altre per a famílies. De dilluns a divendres s’adreça a Famílies amb un concurs cada dia dedicat a un dels museus participants, i els dissabtes a públic general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs. Estarà construït sobre la plataforma gratuïta Kahoot.

Virus Popular organitza aquest diumenge un concurs online sobre cultura popular, a través de la plataforma Kahoot, mentre es gaudeix de les actuacions musicals i artístiques de Manu Sabaté; Marçal Cakvet i Clara Poch, duet de la companyia de circ contemporani Mumusic Circus i la companyia de pallassos la Tête, que representarà un número del seu primer espectacle Tempus Fugit, nominat als premis de circ Zirkolika, adaptat a l’experiència del confinament.

Cinema

CinemaLliurealaBiblioteca recupera fins al 3 d’abril a través de Filmin diversos documentals que han passat per la mostra gratuïta de documentals a les biblioteques al llarg dels últims anys com per exemple Els ulls s’aturen de crèixer de Javier G. Lerín, Shotball de Fèlix Colomer i City for sale de Laura Álvarez.

Museus

Per la seva part, la Fundació Mies van der Rohe proposa un seguit de recursos online per visitar i saber més sobre el Pavelló Mies van der Rohe, el seu arquitecte, que divendres hagués fet 134 anys, o les més de 3.600 obres nominades a l’EU Mies Award que permetran al públic perdre’s virtualment per Europa a través de diferents arxius i aplicacions.