Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Advocats Cristians vol enviar a la presó aquest dramaturg

Carlos Santiago no podia pensar que interpretar un personatge seu, irònic i taciturn podria sortir tan car. Tal com informa el eldiario.es durant el passat Carnaval de Santiago de Compostela, el […]

Joan Vila i Boix 19/10/2018
Wikipedia

Carlos Santiago no podia pensar que interpretar un personatge seu, irònic i taciturn podria sortir tan car. Tal com informa el eldiario.es durant el passat Carnaval de Santiago de Compostela, el dramaturg va decidir fer el pregó satiritzant l’Apòstol Pau, en una interpretació amb llarga tradició a Galicia, dient estupideses, com que la catedral pròpia és millor que la del Pilar a Saragossa. El pregó va transcorre amb normalitat. Fins que un diari local va recollir-ne opinions desfavorables.

Santiago el març en una entrevista a Praza.gal afirmava que no hi havia cap relació entre allò que va dir al pregó i el que s’afirmava després d’ell. Així asseverava que l’insulta a la Verge no va tenir lloc, alhora que totes les analogies sexuals protagonitzades per representants del santoral, són pura ficció. El dramaturg creu que només una ment especialment calenta podria entendre la seva ironia d’aquesta manera.

Els advocats cristians esperen que Santiago sigui condemnat. De moment, en no ser arxivada la denúncia, haurà de comparèixer davant del jutge com a investigat, tal com va fer Willy Toledo.