Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Acusen un cèlebre cantant espanyol d’assetjament sexual

Nou dones asseguren haver patit tocaments per part de Plácido Domingo

Redacció 13/08/2019

Plácido Domingo, un dels tenors més reconeguts en el panorama internacional, ha estat acusat d’assetjament sexual a nou dones. Segons publica Associated Press, el cantant espanyol hauria proposat mantenir relacions sexuals a canvi de feina. “Sempre posava la seva mà sobre el genoll, t’estava tocant i t’acabava fent petons”, assegura una de les víctimes. Les mateixes fonts apunten que altres persones de l’àmbit musical haurien observat les actituds de Domingo amb les ballarines. De moment, el tenor espanyol no ha fet cap declaració sobre aquestes acusacions.

AMPLIACIÓ.- L’Orquestra de Filadèlfia cancel·la el concert de Plácido Domingo després de les acusacions d’assetjament sexual

L’Orquestra de Filadèlfia ha retirat la invitació al tenor Plácido Domingo pel concert inaugural de la temporada el proper 18 de setembre. A través d’un comunicat difós per Twitter, l’Associació de l’Orquestra de Filadèlfia assegura estar “compromesa amb proporcionar un ambient apropiat, segur, de recolzament i respecte per a l’orquestra i el seu personal, pels artistes col·laboradors i compositors, i per a l’audiència i la comunitat”. El comunicat detalla que el substitut de Domingo per a l’Opening Night de l’orquestra s’anunciarà properament. L’anunci arriba després que aquest dimarts l’agència de notícies Associated Press recollís el testimoni de nou dones del món de l’òpera que acusen el cantant de pressions per mantenir relacions amb ell i sota l’amenaça de perdre la seva feina si no hi accedien.