Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Acusacions i retrets, la tècnica de la campanya electoral d’Anna Grau, la candidata de Ciutadans a Barcelona

Ciutadans ha optat per intentar atreure votants llançant pedres contra els altres partits i els darrers governs municipals

|

- Publicitat -

La candidata de Ciutadans a Barcelona, Anna Grau, ha acusat el Govern de fer “narrativa de campanya” en lloc de solucionar el fenomen de l’ocupació. Preguntada per la carta que va enviar al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha agraït que li hagi respost, però ha dit que el seu contingut és més propi d’un “activista d’ERC” que del responsable de la seguretat.

Publicitat

“Diguin desallotjament, desocupació o ordre públic. El senyor Elena ho obvia i prefereix fer una narrativa de campanya, de treure’s les puces de sobre i eludir la seva responsabilitat minimitzant el problema de seguretat i buscant excuses polítiques”, ha apuntat aquest dimarts. Pel que fa a les superilles, ha admès que no es poden revertir i ha proposat un “urbanisme de rescat”.

“No sé si amb timbre de la conselleria s’han d’enviar ‘flyers’ polítics”, ha afirmat Grau en una roda de premsa amb l’Agència Catalana de Notícies. En aquest sentit, ha lamentat que el conseller Elena posi “excuses de mal pagador” i ha indicat que està “faltant a la veritat”. En la seva missiva, el responsable d’Interior acusava Ciutadans de fer “d’altaveu de l’extrema dreta” i lamentava que el partit s’agafés a les dues cases ocupades de la Bonanova per “esgarrapar quatre vots”.

Preguntada per altres assumptes relacionats amb la campanya, Grau s’ha referit també a la possibilitat de desfer les “superilles” desplegades fins ara per la ciutat. Sobre aquesta qüestió, la diputada ha dit que no es poden “revertir” directament perquè el sobrecost de fer-ho seria excessiu. “No hi ha diners”, ha admès. De fet, ha defensat que els candidats han de dir la veritat sobre el que és viable fer, i el que no. Tot i això, ha apostat per no fer cap superilla més i aplicar un pla d’urbanisme i mobilitat “de rescat”.

Et pot interessar  Turull es mostra inflexible i promet ma dura amb els okupes: "Serem inflexibles i que no em vinguin amb la contradicció del dret a l'habitatge"

Pel que fa als barris que s’enfilen pels turons que rodegen Barcelona, com el Carmel o Vallcarca, Grau ha lamentat que s’hagin convertit en la “ventafocs” de la ciutat. “Igual que una vegada Barcelona es va obrir gloriosament al mar, i això és un mèrit de l’alcalde Maragall, que molts reivindiquen i pocs s’hi assemblen, nosaltres pensem que Barcelona s’ha d’obrir a la muntanya”, ha confessat. Per fer-ho, ha promès inversions en escales mecàniques i zones verdes, entre d’altres.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió