Divendres, 25 de setembre de 2020 - Edició 792
La República

Acampats a la plaça Universitat diuen que estan més organitzats i són més transparents sense organitzacions polítiques

Debatran si fan accions legals perquè asseguren tenir proves de la malversació de diners recaptats

Avatar
Agències 11/11/2019
L'acampada de Plaça Universitat l'11 de novembre del 2019

Acampats de la plaça Universitat han explicat que estan més “organitzats” i són més “transparents” des que una part dels participants, alguns vinculats a Arran i al Jovent Republicà, van marxar després d’una tensa assemblea divendres a la nit. “Tot i el pal, la reorganització ha estat ràpida i eficaç”, assegura en Jaume Cebrià, de la comissió de comunicació de l’acampada, que indica que “els ànims ja estan més amunt”. Sobre la polèmica per la caixa de resistència, on diuen que hi havia més de 40.000 euros, han iniciat una investigació i diuen tenir “proves” de la “malversació” per la compra d'”eines que no són essencials i que no havien passat per l’assemblea”. Pez, una estudiant encarregada del punt d’informació, diu que no volen marxar i agraeix els “ànims i forces”.

“El pla més bàsic i més fort és aguantar el màxim possible aquí i sobretot que la gent no deixi de venir a donar suport i a ajudar-nos i donar-nos ànims”, reivindica Pez. Aquesta estudiant va arribar a l’acampada dimarts passat. Per animar que més gent es sumi a l’acampada explica que a més de ser una de les encarregades del magatzem i del punt d’informació de l’acampada segueix estudiant als matins, treballant a les tardes i estudiant.

Reconeixen que ara són menys, però no es plantegen desconvocar. Pez assegura que la marxa d’alguns acampats ha fet que “la gent que realment sent la problemàtica i té ganes de canviar-ho i estar aquí resistint” s’hagi organitzat “de veritat” i segueixi “amb alegria i moltes ganes seguir tirant endavant amb aquesta lluita”. Expliquen que els suports no s’han aturat. “Al cap i a la fi els diners ens van bé però sobretot ens va bé la gent que ens ve a donar ànims i forces, aguantem molt més amb la força de la gent”, afegeix.

Pez ha explicat que durant els pròxims dies, a més de portar a l’assemblea la conveniència de dur a terme accions legals en relació amb la caixa, volen tornar a convocar manifestacions, actes i xerrades. De moment les comissions s’han reorganitzat. Compten amb una desena de persones que van viure el 15M de Madrid, com en Jorge Fernández, disposat a ajudar amb la seva experiència perquè l’acampada es mantingui. Fernández assegura que ara que són menys “s’ha aconseguit acabar amb els interessos partidistes” a les assemblees i destaca la convivència i que “s’està fent família”.

Treballen per mantenir organitzada l’acampada. Hi ha una cuina plena de cassoles i carmanyoles, un centre mèdic per si s’ha de donar assistència psicològica o física, un punt lila on s’atenen denúncies per actituds masclistes, un altre espai per organitzar la seguretat que prioritza la mediació, un magatzem amb aliments i medicines i un punt d’informació on cada dia passen centenars de persones.

Relacionats