Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

9 anys de presó per als tres nois acusats d’apunyalar un jove i colpejar el germà durant una baralla a Balaguer

Els acusats han estat condemnats pels delictes d’intent d’homicidi i lesions i hauran d’indemnitzar les víctimes amb 51.000 euros

Agències 10/12/2021
Pla obert dels tres acusats d'apallissar dos germans a Balaguer, durant el judici a l'Audiència de Lleida. Imatge del 20 d'octubre de 2021

L’Audiència de Lleida ha condemnat a 9 anys de presó cadascun dels tres nois acusats d’intentar matar un jove, a qui van propinar diversos cops amb una barra de ferro i van apunyalar amb un ganivet i un tornavís, la matinada del 17 de novembre de 2019, durant una baralla a Balaguer.

La Sala considera provats aquests fets i els condemna a 6 anys de presó per un delicte d’homicidi en grau de temptativa ja que, tal com van declarar els forenses, la punyalada a l’abdomen “tenia risc vital”. L’Audiència també condemna a 3 anys de presó més cadascun d’ells per un delicte de lesions agreujades per apallissar el germà de la víctima. La sentència, que es pot recórrer, obliga els acusats a indemnitzar amb 45.000 euros al primer i amb 6.000 al segon.

Els Mossos van detenir els tres autors entre el 21 i el 25 de novembre de 2019. Tots tres van passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Balaguer, que va ordenar l’ingrés provisional a la presó. Els tres joves, que ara tenen 23 anys, es troben en presó provisional des de llavors, fa gairebé 2 anys.

La sentència recull que ha quedat provat que la baralla es va originar perquè els germans estaven de festa amb dues noies, una de les quals tenia una relació sentimental amb un dels agressors, i quan es van trobar, el xicot d’una d’elles va apallissar els dos germans, amb l’ajuda de dos amics.