Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Sánchez diu que caldrà una dècada de polítiques progressistes per contrarestar les retallades del PP

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, creu que caldrà una dècada de “polítiques progressistes” per revertir les polítiques “neoliberals i de retallades” del govern de Mariano Rajoy. Durant la clausura de la Convenció Municipal del PSOE a Andalusia que s’ha fet a Huelva, el líder socialista ha recordat que la classe mitjana treballadora, tot i que ha guanyat un 10% en salaris reals, ha perdut poder adquisitiu amb l’increment d’un 17% dels preus en els darrers anys.

Davant d’això, ha exigit a la patronal que s’assegui amb els sindicats per tal que en la negociació col·lectiva dels beneficis es reparteixin amb justícia”. “Per aquesta raó és tan important apujar l’SMI o és rellevant revaloritzar les pensions”, ha reblat. Sánchez ha aprofitat la seva intervenció per presumir del pacte de pensions. “Deien durant mesos que no seríem capaços de reformar les pensions i ho deien els que quan van governar les van devaluar i congelar. Quan és tot just el contrari”, ha considerat en al·lusió als populars.

Publicitat

El secretari general del PSOE ha afirmat que “avui, demà i sempre” defensaran la revalorització de les pensions com a millor forma de garantir una jubilació digna”. “El que penses és el que és important” i “no importa el soroll, la crispació, la desqualificació o els insults” dels que “no tenen cap altra cosa per oferir als ciutadans i no poden mostrar-ho perquè no connecten amb les demandes de la majoria social”, ha reblat.

“Mentre sigui president del govern no oblidaré aquella dècada nefasta de la crisi financera i la resposta neoliberal”, ha assegurat. “El pròxim 28 de maig l’elecció és senzilla: o s’aposta per governs que defensen el que pensa la majoria o s’aposta per aquells que defensen els privilegis d’una minoria”, ha conclòs.

Et pot interessar  El Senat espanyol dona el vistiplau a l'infame informe que diu que la llei d'amnistia és "un cop mortal" al model constitucional
Publicitat

Opinió

Minut a Minut